Loading...
 Start Page

Υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων - Ενημέρωση Μελών

Η κατεύθυνση που είχαμε όλοι μαζί χαράξει, «κοντά στον επιχειρηματία, βοηθάμε, παρεμβαίνουμε, δίνουμε λύσεις». Η καθημερινή συμβουλευτική υποστήριξη των επιχειρηματιών από τα στελέχη του Επιμελητηρίου όλα αυτά τα χρόνια είναι καταγεγραμμένη.

Στην διάρκεια της θητείας μας στάλθηκαν 246 επιστολές σε Υπουργεία και Δημόσιες Υπηρεσίες, με αιτήματα που απασχολούσαν τα μέλη και την περιοχή γενικότερα αλλά και αντίστοιχα έγιναν προσωπικές επισκέψεις και συναντήσεις σε Υπουργεία, υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, σε Τράπεζα Ελλάδος, τράπεζες κ.λ.π.

Σε πολλές περιπτώσεις οι παρεμβάσεις μας είχαν αποτέλεσμα η συνεισέφεραν στην παραγωγή αποτελέσματος όπως ενδεικτικά αναφέρουμε:

 • Οι διαρκείς παρατάσεις της περιόδου χάριτος για τα πυροδάνεια και σεισμοδάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και η ένταξή τους στον κώδικα δεοντολογίας και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών των επιχειρήσεων
 • το ΦΠΑ για την ιδιωτική εκπαίδευση,
 • το ΦΠΑ των αδιάθετων διαμερισμάτων των κατασκευαστικών εταιρειών,
 • η ρύθμιση κομβικών θεμάτων του αναπτυξιακού νόμου, όπως την τμηματική καταβολή των επιδοτήσεων και τις παρατάσεις ολοκλήρωσης.
 • οι ρυθμίσεις των τραπεζών που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης
 • Συμπληρωματικά αναφέρουμε παρεμβάσεις :
 • για την επιβολή του φόρου στο κρασί,
 • την ένταξη στο ΕΣΠΑ του κλάδου ασφαλιστών και των μονάδων φροντίδας προσχολικής διαπαιδαγώγησης βρεφών και παίδων,
 • για την παραμονή του τμήματος τουριστικών επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος,
 • για τις επιχειρήσεις που είχαν δανεισμό σε Ελβετικό Φράγκο,
 • για την προστασία φυσικών προσώπων που είναι εγγυητές σε δανειακές συμβάσεις,
 • για την αντικειμενική αξία των ακινήτων στο ΒΙΟΠΑ και πολλές άλλες.

Σε πλείστες περιπτώσεις η στήριξη ήταν σε προσωπικό επίπεδο με αντίστοιχη επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων σε διάφορες υπηρεσίες, η δε συμβουλευτική υπηρεσία γινόταν καθημερινά και σχεδόν σε ολοήμερη διάρκεια.

Να αναφέρουμε δε πως μέχρι σήμερα έχουν σταλεί 260 Newsletters (που στέλνονταν κάθε Παρασκευή με επιλεγμένες πληροφορίες) και άλλα 160 ενημερωτικά μηνύματα σε πάνω από 5.000 συνολικά αποδέκτες που μας είχαν δώσει την ηλεκτρονική τους διεύθυνση.

Για την δραστηριότητά μας αυτή και όχι μόνο ενδεικτικά για την περίοδο 2015 - 2017 έχουμε λάβει 84 ευχαριστήριες επιστολές από Υπουργεία, από επιχειρήσεις-μέλη μας κ.λ.π.

Παρεμβάσεις στην κεντρική Κυβέρνηση και Διοίκηση

Το Επιμελητήριο Αχαΐας στα πλαίσια του γνωμοδοτικού του ρόλου και του συμβούλου της πολιτείας έκανε συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις όπως στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την οποία έχουμε άριστες σχέσεις, όπως ενδεικτικά αναφέρονται

Προτάσεις για τις κατευθύνσεις και τους επιλέξιμους κλάδους για τα προγράμματα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με τις στρατηγικές κατευθύνσεις που είχαμε σχεδιάσει.

Προτάσεις σχετικά με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ

Παράλληλα κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις στον Δήμο της Πάτρας για τα Δημοτικά τέλη με κατάληξη την προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Τέλος πολύ σημαντική παρέμβαση είναι η μελέτη - καταγραφή που κάναμε σε 40 μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής Δυτικής Ελλάδος με την συγκέντρωση αναλυτικών στοιχείων ποσοτικά, προορισμοί, συχνότητες κ.λ.π. για την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων που βοήθησαν να ισχυροποιήσουμε την προσπάθεια που έχουμε αναλάβει από το 2014 για την κατασκευή του Εμπορικού λιμένα στην Πάτρα.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΩΝ

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην διάρκεια της θητείας μας, οργανώσαμε 112 ημερίδες ενημερωτικές για τους Επενδυτικούς Νόμους, για τις εμπορευματικές οδικές μεταφορές, για τις ενισχύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την εργατική νομοθεσία, για τους εξαγωγείς και γενικά την εξωστρέφεια, τα logistics, χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, την συσκευασία, την ποιότητα κ.α.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

Συνεχής ενημέρωση των μελών μας με αποστολή NEWS LETTER σε 5.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις μελών μας κάθε εβδομάδα. Αξιοποιώντας την επικοινωνία μέσω e-mail ενημερώναμε τα μέλη μας κάθε εβδομάδα και εξοικονομήσαμε 100.000 ευρώ το χρόνο που κόστιζε η έκδοση του διμηνιαίου περιοδικού, το οποίο εκδιδώταν απο τις προηγούμενες διοικήσεις.

Διεύθυνση: Πάροδος Δρακοπούλου 8, Πάτρα

Τηλ: 2610 704371  

E-mail: aep.achaias@gmail.com

         
© Copyright 2011 - 2018 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, Μαρλαφέκας Πλάτωνας